Koning Koen en de draak
Boek

Koning Koen en de draak (cop. 2012)/ Helen Oxenbury [ill.], & Peter Bently [tekst ; vert. uit het Engels van Maria van Donkelaar]

Jack is de koning. Hij vecht met zijn vriendjes tegen een draak. Maar is Jack net zo dapper als het donker wordt? Prentenboek met zachtgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Koning Koen en zijn ridders Joris en Casper zijn moedige drakenvechters die zij aan zij monsters verslaan. Als zijn ridders in de schemering door reuzen worden ontvoerd, blijft de dappere koning alleen achter in zijn fort, bestookt door geluiden en schaduwen. In dit mooie prentenboek van groot formaat gaan drie jonge kinderen volledig op in hun spel. Van allerhande materialen bouwen zij een fort en samen trekken zij ten strijde tegen draken en monsters. Ook de werkelijkheid wordt betrokken bij hun spel: de vader die Joris ophaalt en de moeder van Casper zijn 'reuzen'. Koning Koen speelt alleen verder in het duister, maar nu minder dapper. Gelukkig blijken 'enge' geluiden onschuldige diertjes te zijn. Sfeervolle, paginagrote tekeningen in zachte kleuren en kleinere schetsen in grijstinten beelden het spel afwisselend en fantasievol uit. De monsters hebben geen kwaadaardige uitdrukking, maar zijn wel indrukwekkend. De één- tot vierregelige teksten zijn in rijm geschreven en hebben een goed voorleesritme. Af en toe is een woord extra groot afgedrukt. Een heerlijk fantasievol prentenboek. Tevens in het Engels aangeboden: 'King Jack and the dragon'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055799107

Titel Koning Koen en de draak
Auteur Helen Oxenbury ; Peter Bently
Secundaire auteur Maria van Donkelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2012
Overige gegevens [32] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: King Jack and the dragon. - London [etc.] : Puffin, 2011
ISBN 9789055799107
PPN 353053287
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Spelen ; Angsten ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands