Mijn eerste Van Dale
Boek

Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek (2011)/ geschreven door Liesbeth Schlichting, Betty Sluyzer, Marja Verburg, getek. door Paula Gerritsen

Voorleeswoordenboek voor peuters en kleuters waarin duizend woorden worden uitgelegd door middel van een versje en een kleurentekening. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Voorleeswoordenboek voor kinderen vanaf 2 jaar: 'voor kinderen vanaf het moment dat ze gaan praten', vermeldt het voorwoord. Het boek, alfabetisch van opzet, geeft ruim duizend woorden die kinderen in Nederland en België (geacht worden te) kennen voor ze naar de basisschool gaan. Het betreft woorden als aap, bakker, billen, jas, kiepwagen, lolly, onder, piemel, schaap, toetje, verjaardag, washandje, zee en zusje. Van de duizend woorden, geselecteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek naar kindertaal, staan er 750 alfabetisch als trefwoord met een kleurentekening die laat zien wat er met het woord bedoeld wordt en een rijmpje of versje dat meer vertelt over het woord. De overige woorden zijn verwerkt in de versjes en zijn via een register te vinden. Naast dit register is er ook een register op thema. Met suggesties voor de ouders hoe het boek gebruikt kan worden. Op de website van Van Dale staan ook gebruikstips voor professionals. Een prachtig en vrolijk uitgevoerd boek, gericht op taalontwikkeling en uitbreiding van de woordenschat. Voor thuis, op de peuterspeelzaal, crèche/kinderdagverblijf en op school. Multicultureel van opzet (moskee en kerk e.d.). Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460770258

Titel Mijn eerste Van Dale : voorleeswoordenboek
Auteur Liesbeth Schlichting ; Betty Sluyzer
Secundaire auteur Marja Verburg ; Paula Gerritsen
Type materiaal Boek
Editie 1e ed., 11e opl;
Uitgave Utrecht [etc.] : Van Dale, 2011
Overige gegevens 144 p - tek - 26 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Utrecht [etc.] : Van Dale Lexicografie, 2005
ISBN 9789460770258
PPN 339255072
Rubriekscode Nederlands 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Woordenboeken ; Nederlandse taal ; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal