Stephen Hawking's universe and grand design
DVD

Stephen Hawking's universe and grand design (2012)/ voice of Stephen Hawking: Benedict Cumberbatch

Twee series waarin de Britse wetenschapper zijn visie geeft op het ontstaan en de toekomst van het heelal, het bestaan van buitenaards leven, de rol van God en de zin van het bestaan.

Aanwezigheid

Recensie

Deze dvd-box bevat twee documentaireseries van Discovery Channel: 'Stephen Hawking's Universe'* uit 2009 en 'Stephen Hawking's Grand Design'** uit 2011. Beide documentaires bestaan uit drie afleveringen. De eerste speculeert over reizen in ruimte en tijd en over het bestaan van buitenaards leven. De tweede filosofeert over de rol van God, over de zin van het bestaan, en over een sleutel tot de kosmos. Hawking (1942) is een uitermate kundig kosmoloog en hij beschikt over een groot didactisch vermogen. De begeleidende beelden zijn spectaculair, maar voegen inhoudelijk niet veel toe. Het resultaat is boeiend en intrigerend, met name daar waar Hawking zijn eigen vakgebied verlaat en zich begeeft op dat van religie en filosofie.

Specificaties

Engels

Titel Stephen Hawking's universe and grand design
Uniforme titel Stephen Hawking's universe Stephen Hawking's grand design
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur S.W. Hawking
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : TDM, 2012
Overige gegevens 2 dvd-video's (ca. 310 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieseries: Groot-Brittannië, 2010-2011 - Bevat: DVD: Stephen Hawking's universe: Aliens ; Time travel ; The story of everything ; DVD: Stephen Hawking's grand design: Did God create the universe? ; The meaning of life ; Key to the cosmos - Bevat ook o.a.: Fotogalerij
PPN 353572292
Rubriekscode 552.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Kosmologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kosmologie