Africa
DVD

Africa (cop. 2013)/ nar. by David Attenborough

Natuurserie waarin zowel flora, fauna als de landschappen in ongerepte en minder bezochte streken van Afrika in beeld worden gebracht.

Aanwezigheid

Recensie

De nieuwste natuurserie van de BBC wil Afrika in zijn totaliteit in beeld brengen; zowel de flora, fauna als de landschappen in ongerepte en minder bezochte streken. Van de toppen van het Atlas gebergte naar Kaap de Goede Hoop en van broeierige oerwouden tot besneeuwde woestijnen. De makers, die eerder grote successen boekten met series als 'Life', 'Frozen planet' en 'Earth flight', werkten vier jaar aan deze uiterst kostbare productie. Er werden wel 79 expedities ondernomen in 27 landen waarbij met 553 camera's meer dan 2000 uur werd gefilmd. De Engelstalige verteller, de 86-jarige David Attenborough, werkte ook mee aan de productie, maar hij liet veel werk over aan Michael Gunton. Paul Onkenhout (Volkskrant 9-2-'13): 'Het resultaat is spectaculair, zoals verwacht. De beelden van de vechtende giraffen of feestvierende neushoorns zijn letterlijk uniek.' De vijf delen zijn vanaf 12 februari uitgezonden door de EO.

Specificaties

Engels

Titel Africa
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Attenborough
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch Filmworks, cop. 2013
Overige gegevens 3 dvd-video's (ca. .. min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Label vermeldt: BBC Earth - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië : BBC [etc.], 2012
PPN 354971271
Rubriekscode Afrika 577.4
Taal Engels
Onderwerp algemeen Natuurleven; Afrika
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Afrika