Duitse uitdrukkingen en zegswijzen, ingedeeld op onderwerp
Boek

Duitse uitdrukkingen en zegswijzen, ingedeeld op onderwerp druk je beter uit in het Duits (2012)/ A. Schwarz, S. Burger-Schwarz, J. van der Zee

Systematisch geordende lijst van 3000 Duitse uitdrukkingen en zegswijzen.

Recensie

Bundel met uitdrukkingen en zegswijzen in het Duits. Deze zijn in 140 hoofdstukken rond een thema of begripsveld verdeeld. Elk hoofdstuk begint met een opsomming van de kernwoorden, waarna een voorbeeldzin met een vertaling volgt. De nadruk ligt - uiteraard - op de dagelijkse omgangstaal, zodat ook wat minder parlementaire uitdrukkingen aan bod komen. Door de veelvuldigheid aan thema's krijgt men een aardig inzicht in de idiomatische verscheidenheid van het Duits en de idiomatische verschillen met het Nederlands. Achterin een D-N register. Een inspirerende gids voor de geïnteresseerde leek en vooral voor wie zich beroepsmatig of als studerende met het Duits bezighouden. Eerder verschenen als 'Prisma Spreekwijzer Duits'.

Specificaties

Nederlands | 9789000315222

Titel Duitse uitdrukkingen en zegswijzen, ingedeeld op onderwerp : druk je beter uit in het Duits
Uniforme titel Prisma taalbeheersing Taalbeheersing Prisma uitdrukkingen en zegswijzen
Auteur A. Schwarz ; J. van der Zee ; Sabine Burger-Schwarz
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Houten : Prisma, 2012
Overige gegevens 307 p - 20 cm
Annotatie Aan de kop van de titelp.: Prisma Taalbeheersing. - Op omslag: Taalbeheersing - Met reg - Oorspr. titel: Prisma spreekwijzer Duits. - Utrecht : Het Spectrum, 1994. - (Prisma-boeken = ISSN 2213-6894)
ISBN 9789000315222
PPN 343555255
Rubriekscode Duits 844
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duitse taal; Idioom
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Duitse taal