Italiaanse uitdrukkingen en zegswijzen, ingedeeld op onderwerp
Boek

Italiaanse uitdrukkingen en zegswijzen, ingedeeld op onderwerp druk je beter uit in het Italiaans (2012)/ Jacques H. Brinker, met medew. van M. Silvani

Thematisch geordend Italiaans idioom met vertaling.

Aanwezigheid

Recensie

In deze uitgave worden ruim 3000 uitdrukkingen en zegswijzen in de Italiaanse taal, gegroepeerd rond 228 thema's, behandeld. Per thema, zoals 'aandacht', 'herinneren' en 'slapen' worden uitdrukkingen gegeven waarin de verschillende manieren waarop het thema kan voorkomen in verwerkt zijn, aangevuld met de Nederlandse vertaling. Kaderteksten binnen het thema geven aanvullende informatie. Middels een index kunnen ook synoniemen van het thema opgezocht worden. Goed verzorgde, handzame uitgave. Bedoeld voor die mensen die de basisbeginselen van het Italiaans al onder de knie hebben. Bij de tweede druk werd een handig Italiaans register toegevoegd (30 p.). Deze vijfde druk is licht gecorrigeerd. Eerder verschenen als 'Prisma Spreekwijzer Italiaans'.

Specificaties

Nederlands | 9789000315239

Titel Italiaanse uitdrukkingen en zegswijzen, ingedeeld op onderwerp : druk je beter uit in het Italiaans
Uniforme titel Taalbeheersing Prisma taalbeheersing Prisma uitdrukkingen en zegswijzen
Auteur Jacques H. Brinker
Secundaire auteur M. Silvani
Type materiaal Boek
Editie 5e herz. dr;
Uitgave Houten : Prisma, 2012
Overige gegevens 432 p - 20 cm
Annotatie Op omslag: Taalbeheersing. - Aan de kop van de titelp.: Prisma Taalbeheersing - Met reg - Oorspr. titel: Prisma spreekwijzer Italiaans. - Utrecht : Het Spectrum, 1992. - (Prisma-boeken = ISSN 2213-6894)
ISBN 9789000315239
PPN 343555263
Rubriekscode Italiaans 844
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Italiaanse taal; Idioom
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Italiaanse taal