Naar bed
Boek

Naar bed (cop. 2012)/ Nick Butterworth, [tekstbew. uit het Engels Siska Goeminne]

Voordat Sam (ik-figuur) en zijn knuffels naar bed gaan, moeten ze nog van alles doen: op het potje, tanden poetsen, in bad en daarna met z'n allen heerlijk slapen. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Een klein, alleen in de titel met name genoemd dreumesjongetje (ik-figuur) gaat naar bed. Maar voor het zover is moet hij eerst met ieder van zijn zes knuffels nog van alles doen: met Hiepo Hoi op het potje, met Krok tandjes poetsen en met mevrouw Millie in bad, tot ze tenslotte met z'n allen het bed in springen. Klein hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Vriendelijk, simpel en voor peuters herkenbaar beschreven en geïllustreerd ritueel. De illustraties zijn over twee pagina's verdeeld met steeds een regel tekst eronder. Aardige, aantrekkelijke en duidelijke illustraties, die met dunne zwarte lijnen op een witte achtergrond zijn getekend en met mooie zachte kleuren zijn ingekleurd. Het verhaaltje loopt door op de schutbladen. Heruitgave met nieuwe vertaling. Tegelijkertijd verscheen ook 'Samen met Sam... naar de winkel'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058388148

Titel Naar bed
Uniforme titel Samen met Sam ... naar bed
Auteur Nick Butterworth
Secundaire auteur Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, cop. 2012
Overige gegevens [16] p - ill - 15 cm
Annotatie Vert. van: When it's time for bed. - London : HarperCollins, 1994 - Oorspr. titel: Mijn knuffels en ik gaan naar bed. - Bloemendaal : Gottmer/Becht, cop. 1994. - (Een Gottmer-peuterboekje)
ISBN 9789058388148
PPN 354221817
Thematrefwoord Slapengaan ; Knuffels
Taal Nederlands