De eerste kerst van Kleine Eend
Boek

De eerste kerst van Kleine Eend (cop. 2012)/ Dawn Richards [tekst], & Heidi D'hamers [ill. ; vert. uit het Engels: Birgit Krols]

Kleine Eend wil papa en mama verrassen met een cadeautje, maar er gebeurt zoveel vlak voor haar eerste kerstfeest dat ze het helemaal vergeet. Gelukkig zorgt de Kerstbeer dat het goed komt. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Prentenboek waarbij alles draait om Kerstmis. Er is een verschil met veel andere kerstverhalen: in dit verhaal is er geen plaats voor een kerstman, maar is er een Kerstbeer. En dat is eigenlijk wel heel logisch in dit kerstverhaal met alleen dieren, die zich overigens wel weer heel menselijk gedragen. Ze dragen kleertjes, doen menselijke handelingen en denken heel menselijk. Op de dag voor kerst is iedereen bezig met de laatste voorbereidingen. Voor de familie Eend wordt het een heel bijzonder kerstfeest, want het wordt de eerste kerst voor Kleine Eend. Kleine Eend wil papa en mama verrassen met een cadeautje, maar vergeet dit helemaal. Er zijn zoveel andere gebeurtenissen. Gelukkig zorgt de Kerstbeer dat het goed komt. Het lijkt misschien wat kitsch allemaal, maar past prima in de kerstsfeer. Met illustraties waar voor kinderen veel op te zien is. Wensvervullend verhaaltje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491545009

Titel De eerste kerst van Kleine Eend
Auteur Dawn Richards ; Heidi D'Hamers
Secundaire auteur Birgit Krols
Type materiaal Boek
Uitgave [S.l.] : Les Iles, cop. 2012
Overige gegevens [32] p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: Little Duck's first Christmas. - London : Picture Corgi, 2012
ISBN 9789491545009
PPN 353888079
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands