Meneer Gum en de dansende beer
Boek

Meneer Gum en de dansende beer (cop. 2012)/ geschreven door Andy Stanton, geïll. door David Tazzyman ; [vert. uit het Engels door Robbert-Jan Henkes]

Polly vindt Bruynzeel de beer verdrietig op een bankje. Als Polly op zoek gaat naar een manier om Bruynzeel weer gelukkig te maken, wordt hij door meneer Gum ontvoerd om als dansende beer geld te verdienen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Als op een morgen Bruynzeel, een grote knappe beer, het dorpje Braaxsel-Binnen binnen kuiert en begint te snikken, is er niemand die hem troost behalve de 9-jarige Polly. Het schoolhoofd zegt tegen Polly dat Bruynzeel in het Rijk der Wilde Beesten hoort. Ondertussen ontvoeren de slechteriken Meneer Gum en Billie Willie de beer om hem te laten dansen voor geld. Vijfde, los te lezen boek over meneer Gum. Vlot leesbaar verhaal door afwisseling in korte en lange zinnen en een ruime bladspiegel. Quasigrappig woordgebruik (Superjokkerbonus, p. 16, besteste, p. 34, hij vinnet heerlijk hiero, p. 180, kwepsie van afwachten, p. 186, meisje McDrijfsijsje, p. 189). De verteltoon is opgewonden en er worden veel uitroeptekens gebruikt. Met grappige cartoonachtige zwart-witillustraties vol beweging. Afwisseling in typografie (vet, groot, schuin, kriskras). Verzorgde uitgave. Een rollercoaster van doorgeslagen absurde humor. Voor liefhebbers van nonsensverhalen vol fantasie en verhaspelde woorden. Ook leuk als voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089671240

Titel Meneer Gum en de dansende beer
Auteur Andy Stanton
Secundaire auteur David Tazzyman ; Robbert-Jan Henkes
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn] : Hoogland & Van Klaveren, cop. 2012
Overige gegevens 226 p - ill., krt - 20 cm
Annotatie Vert. van: Mr Gum and the dancing bear. - London : Egmont, 2008. - (Tales from Lamonic Bibber ; b. 5)
ISBN 9789089671240
PPN 343583119
Thematrefwoord Beren ; Ontvoeringen
Taal Nederlands