Jeugdatlas van de wereld
Boek

Jeugdatlas van de wereld (cop. 2012)/ [tekst: James Harrison, Anne McRae, statistieken: CIA Factbook ... et al. ; krt.: Laurie Whiddon ; ill.: Manuela Cappon ... et al. ; foto's: NASA ... et al. ; vert. uit het Engels: Tanja Timmerman ; red.: Vitataal]

Op grote gekleurde kaarten van alle delen van de wereld kun je zien wat er in een bepaald land te vinden is en welke dieren er leven. Met informatie over de aarde, het milieu, kaarten enz. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

In deze tamelijk grote, uitnodigende beeldatlas van de wereld met meer dan vijftig geografische kaarten is veel informatie te vinden. Er zijn ruim tweeduizend kleurenillustraties (tekeningen en foto's) opgenomen. In de landkaarten staan veel kleine tekeningen van voor het land typerende zaken als dieren, gerechten, gebouwen en sporten. Bij de kaarten staat in compacte tekstblokken informatie over o.a. geschiedenis, talen en godsdienst. Vermelde records als de hoogste kerk, die bij de kaart aansluiten, zullen kinderen aanspreken. Thematische hoofdstukken over onze plek in de ruimte, weer en klimaat, de natuur, communicatie en het milieu (totaal 28 pagina's) plaatsen deze atlas in onze tijd. Elk werelddeel wordt voorafgegaan door enkele pagina's met specifieke informatie over elk land, zoals vlag, staatsvorm, inwonertal, hoofdstad, talen en godsdienst(en). Een nadeel is dat in de van oorsprong Angelsaksische atlas de kaart van Nederland te vinden is als onderdeel van de Benelux. Ook zijn bv. de provincies niet ingetekend. Bevat een goede inhoudsopgave, een verklarende woordenlijst en een register, waarin Nederland niet is opgenomen. Een stevige jeugdatlas (ongewijzigde herdruk) met veel basisinformatie voor school en thuis. Van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048301201

Titel Jeugdatlas van de wereld
Auteur James Harrison ; Anne McRae
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Laurie Whiddon ; Manuela Cappon ; Tanja Timmerman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens 128 p - ill., krt - 31 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Children's world atlas. - Florence : McRae, cop. 2008 - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2009
ISBN 9789048301201
PPN 318785609
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen