Voor ik doodga
DVD

Voor ik doodga (cop. 2012)/ Dakota Fanning, Jeremy Irvine ... [et al.], dir. by Ol Parker

Als de 17-jarige Tessa te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, stelt ze een lijst van dingen op die ze nog wil doen.Als de 17-jarige Tessa te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, stelt ze een lijst van dingen op die ze nog wil doen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Brits drama van regisseur Ol Parker (Imagine me & you) met in de hoofdrollen Dakota Fanning, Jeremy Irvine en Paddy Considine. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Jenny Downham en gaat over de zeventienjarige eigenzinnige Tessa die lijdt aan leukemie. Omdat de chemo haar zo ziekt maakt, besluit ze te stoppen met de behandeling waardoor ze binnen een jaar zal overlijden. Ze heeft nog verschillende dingen op haar lijstje staan die ze in die tijd wil doen, zoals seks hebben, drugs gebruiken en beroemd worden. En dan wordt ze verliefd op de buurjongen. Dana Linssen (NRC 3-10-'12): '(...) Tessa (...) is grappig en opstandig en weerbarstig zoals late pubers dat zijn. De tranen komen niet omdat het zo erg is dat Tessa zal sterven, maar omdat je van haar gaat houden. (...) Het is zelfs tamelijk gedurfd om in een grote publieksfilm een zeventienjarige het lot over haar eigen leven in handen te geven en respectvol mee te gaan in haar wens om zich niet eindeloos te laten doorbehandelen. (...) Het maakt Voor ik doodga een belangrijke film die ook schaamteloos romantisch en onredelijk gepassioneerd is.' Annet de Jong (Telegraaf 4-10-'12): 'Volwassen vraagstukken in twee jonge levens, die scenarist en regisseur Ol Parker prachtig en overtuigend in beeld brengt.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8715664103005

Titel Voor ik doodga
Uniforme titel Now is good
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ol Parker ; Dakota Fanning ; Jeremy Irvine ; Jenny Downham
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch FilmWorks, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (103 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Omslag- en labeltitel. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op een boek van Jenny Downham - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : BBC Films [etc.], 2012 - Oorspr. titel: Now is good
ISBN 8715664103005
PPN 353733458
Thematrefwoord Dood ; Leukemie
Taal Engels