Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wandelgids La Palma
Boek

Wandelgids La Palma (cop. 2013)/ Susanne Lipps, [vert. uit het Duits: Marijke Sarneel ; red.: Bureau Werkwoord ; eindred.: Geert Renting ; cartogr.: Dumont Reisekartografie]

Aanwezigheid

Recensie

In deze praktische wandelgids zijn dertig wandelroutes opgenomen over het bergachtige, vulkanische Canarische eiland La Palma. De routes variëren in looptijd van 1,5 tot 8 uur. De routes zijn verdeeld in drie categorieën: licht, middelzwaar en zwaar. Voor de middelzware en zware wandelroutes is bergwandelervaring noodzakelijk. Van elke wandelroute zijn een gedetailleerd en fraai geïllustreerd routekaartje en een schematisch hoogteprofiel opgenomen, alsmede een beknopte routebeschrijving en een inzetje met gegevens over het routekarakter, bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer, en horecagelegenheden onderweg. Bijna alle routebeschrijvingen zijn voorzien van een kleurenfoto en een uitgebreidere beschrijving van bezienswaardigheden onderweg. De inleiding over water(tekorten), prehistorische rotstekeningen, Canarische dennen en de laurierbossen in biosfeerreservaat El Canal y Los Tilos zorgen voor een informatief kader. De beknopte praktische inleiding over wandelen op La Palma maakt de gids erg toegankelijk. Met overzichtskaart, woordenlijstje en register. Aanrader voor wandelaars met een (minimaal) redelijke bergwandelconditie en met een voorliefde voor de Canarische Eilanden, in het bijzonder La Palma.

Specificaties

Nederlands | 9789018036195

Titel Wandelgids La Palma
Uniforme titel La Palma
Auteur Susanne Lipps
Instelling /Bureau Werkwoord
Secundaire auteur Marijke Sarneel
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Den Haag : ANWB, cop. 2013
Overige gegevens 155 p - ill - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2003 - Met reg - Vert. van: Wandern auf La Palma. - Ostfildern : DuMont Reiseverlag, cop. 2012. - Oorspr. uitg.: Köln : DuMont, 1999. - (DuMont aktiv)
ISBN 9789018036195
PPN 343372991
Rubriekscode Canarische Eilanden 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; La Palma
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Canarische Eilanden (La Palma)

Relaties/Serie

Wandelgidsen
Boek

Wandelgidsen (2002-...)

vol.
Uitgeleend