Aquitaine
Boek

Aquitaine (cop. 2013)/ [Michelin, vert. uit het Frans Fred Bleumer ... et al. ; red. Karin Snoep ... et al. ; eindred. Irène Lainey ; cartogr. Pierre-Louis Centonze ... et al.]

Recensie

Michelingidsen zijn een begrip in de reiswereld en kunnen bogen op een schat aan ervaring, kennis en natuurlijk de bekende kaarten. Deze Groene Reisgids over Aquitane, de Frans-Atlantische kust, heeft drie delen: De voorbereiding op de reis, Onder de loep en Verken uw bestemming. Het eerste deel is kort en geeft schematisch handige tips, adressen, een schema met de inhoud van de bezienswaardigheden (met verwijzing naar paginanummer met meer informatie) en een evenementenkalender. Onder de loep behandelt onder meer tradities en folklore, geschiedenis, kunst en cultuur (met geweldige illustraties!) en de wijnstreken en hun wijnen. Het grootste deel van de gids wordt in beslag genomen door het derde deel waarin de steden en bezienswaardigheden aan bod komen. De informatieve teksten zijn meestal voorzien van symbolen, kaderteksten met leuke weetjes en duidelijke kleurenfoto's. Veel hoofdstukken zijn het lezen - ook zonder vakantieplannen - meer dan waard. Voorzien van register, kaarten en plattegronden en woordenlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789020975208

Titel Aquitaine
Uniforme titel Aquitaine, Frans-Atlantische kust
Instelling /Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Fred Bleumer ; Karin Snoep
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013 - Houten : Terra Lannoo
Overige gegevens 576 p - ill., krt., plgr - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: Aquitaine, Frans-Atlantische kust - Met reg - Vert. van: Aquitaine. - Paris : Michelin, 2012. - (Le guide vert)
ISBN 9789020975208
PPN 354492438
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aquitanië; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk (Aquitanië)

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol. Aquitaine
Uitgeleend