Spot en Muis omnibus
Boek

Spot en Muis omnibus (cop. 2012)/ Wally De Doncker, ill. Veerle Derave

Bundeling van vier verhalen over hond Spot en kat Muis. Ondanks hun verschillen zijn ze dikke vrienden. Met filosofische vragen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Recensie

Omnibus van drie eerder verschenen verhalen en één nieuw verhaal. Spot is een hond en Muis een kat, maar ondanks hun verschillen zijn ze dikke vrienden. Hun gesprekjes en observaties staan centraal. De kracht is dat hun uitspraken aanzetten tot nadenken en napraten. Daarvoor zijn achter elk verhaal bij een aantal citaten filosofische vragen opgenomen. Op een speelse manier worden thema's aangesneden als vrijheid en gebondenheid, identiteit, waarnemen, denken en voelen. De eerste twee verhalen zijn geschreven in korte zinnen en zijn geschikt voor beginnende lezers (niveau eind groep vier). De laatste verhalen zijn zowel inhoudelijk als technisch moeilijker. Hier komt de mensenwereld met zijn maatschappelijke problemen om de hoek kijken: in het derde klimaatveranderingen en in het vierde de schadelijke gevolgen van een gsm-mast op bijen. Door deze thematiek en het meer avontuurlijke karakter van deze verhalen gaat hier de lichtvoetigheid die de eerste verhalen zo sterk maakt, wat verloren. De krachtige tekeningen in zwart, wit en grijs geven Spot en Muis een heel eigen karakter. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059084568

Titel Spot en Muis omnibus
Uniforme titel Een touwtje naar de maan Praten met je staart Het begint ergens
Auteur Wally De Doncker
Secundaire auteur Veerle Derave
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, cop. 2012
Overige gegevens 369 p - ill - 22 cm
Annotatie Bevat: Een touwtje naar de maan. - Oorspr. uitg.: Kampen : Callenbach ; Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2005 ; Praten met je staart. - Oorspr. uitg.: Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2008 ; Het begint ergens. - Oorspr. uitg.: Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2009 ; Zeg me waar de bijen zijn
ISBN 9789059084568
PPN 354225073
Thematrefwoord Filosofie
Taal Nederlands