Hoe overleef ik... met/zonder liefde?
Boek

Hoe overleef ik... met/zonder liefde? (2013)/ [creatief hoofdred. Francine Oomen, uitvoerend hoofdred. Jolanda Dreijklufft ; eindred. Annemarie de Haas ; aan dit nummer werkten mee: Lotte Aerts ... et al.]

Tijdschrift, geïnspireerd op de 'Hoe overleef ik'-boeken, over allerlei soorten van liefde. Met interviews, creatips, informatie, boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

In het eerste in 2013 verschenen nummer van het tijdschrift 'Hoe overleef ik...' komen allerlei soorten van liefde aan de orde. Om liefde te geven, moet je eerst zelf lekker in je vel zitten. Daarom staan in de nieuwe rubriek 'ZuperZen' oefeningen daarvoor. Verder o.a. tips om te flirten en een interview met Anna van Praag. Qua thema's en stijl sluit het blad aan bij de populaire 'Hoe overleef ik'-boeken van Francine Oomen. Het richt zich vooral op meisjes en heeft allerlei rubrieken, onder andere Hoe overleef ik...? en lekker eten. Er staan zowel 'leerrijke' artikelen in als leuke creatips, veel boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Het tijdschrift heeft een vrij drukke, dynamische lay-out en lijkt perfect op maat van jonge tieners gemaakt. Er is ook een bijbehorende website. Wat dit tijdschrift anders maakt dan de meeste meidentijdschriften, is dat het uitnodigt tot creatief zijn en nadenken. Uit de stukjes en interviews met verschillende jongeren spreekt ook een positieve boodschap: het is oké om te zijn wie je bent en om je eigen mening te hebben. Door de boeiende mix van een aantrekkelijke lay-out, interessante inhoud en een vlotte schrijfstijl zal het ongetwijfeld veel lezers aanspreken. Verschijnt zes keer per jaar. Warm aanbevolen voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Hoe overleef ik... met/zonder liefde?
Uniforme titel Hoe overleef ik... met liefde? Hoe overleef ik... zonder liefde?
Secundaire auteur Francine Oomen ; Lotte Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Weekbladpers Media, 2013 - [Amsterdam] : Querido
Overige gegevens 91 p - ill - 25 cm
PPN 354960008
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Liefde
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Liefde