Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verscholen in de bomen
Boek

Verscholen in de bomen (cop. 2013)/ Barbara Taylor, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Hubertine van den Biggelaar]

Lees hoe kameleons en jaguars overleven in de regenwouden. Schutkleuren, kleurverandering, de jacht en het verstoppen spelen daarbij een rol. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

De serie 'Verscholen in ...'* bekijkt hoe dieren opgaan in hun omgeving, hetzij om roofdieren te misleiden die op hen azen, hetzij om prooien ongezien te kunnen besluipen. In dit deel staan bewoners van regenwouden centraal. De groene (schut)kleur van de duif, boomkikker en boompython bijvoorbeeld zorgt ervoor dat zij in het gebladerte moeilijk te vinden zijn en het schorsachtige patroon op de huid van de gekko lijkt sprekend op boomschors. Vlekken die lijken op dode bladeren (gabonpofadder) of schaduwvlekjes (jaguar) camoufleren ook goed, evenals de bruinwitte strepen van een okapi en een jonge tapir. Sommige dieren veranderen van kleur (kameleon), bewegen amper (luiaard) of lijken op een plant (wandelende tak). Felgekleurde dieren (pijlgifkikker) hebben hun kleur juist als waarschuwing. De paginagrote kleurenfoto's van inheemse dieren tussen de weelderige plantengroei zijn opvallend. Ertussenin staan enigszins transparante kleurvlakken met korte teksten in een vrij grote letter, felgekleurde kaders met uitleg of nieuwtjes en extra kleurenfoto's met close-upopnamen. Alles bij elkaar geeft het een wat volle indruk. Achterin staan een verklarende woordenlijst, register, informatie voor ouders en leerkrachten en verwijzingen naar boeken en websites. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750129

Titel Verscholen in de bomen
Auteur Barbara Taylor
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 24 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Hidden in the trees. - QED, cop. 2011
ISBN 9789461750129
PPN 353888656
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden; Fauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Tropische regenwouden