Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verscholen in de sneeuw
Boek

Verscholen in de sneeuw (cop. 2013)/ Barbara Taylor, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Hubertine van den Biggelaar]

Lees hoe witte zeehonden en pinguïns overleven in de poolgebieden. Schutkleuren, kleurverandering, de jacht en het verstoppen spelen daarbij een rol. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Als kinderen eenmaal goed kunnen lezen, zijn het vaak de informatieve dierenboeken die hun grootste belangstelling hebben. Boeken over een bepaalde diersoort zijn er legio. Daarom is het leuk dat de serie 'Verscholen in...'* meerdere diersoorten tegelijk beschrijft en dan vooral wat hun aanpassing aan hun leefgebied betreft. Zo gaat 'Verscholen in de sneeuw' over camouflagekleuren, jagen, verstoppen voor jagers, het uiterlijk en het gedrag van jonge dieren. Veel dieren uit de poolgebieden en besneeuwde bergen komen aan de orde, o.a. de zadelrob, eidereend, poolwolf, pinguïn, sneeuwluipaard, sneeuwschoenhaas en ijsbeer. In hoofdstukjes van twee bladzijden komen diverse aspecten ter sprake in korte tekstblokjes en met prachtige natuurfoto's in kleur. Achterin staan een verklarende woordenlijst, register, informatie voor ouders en leerkrachten en verwijzingen naar boeken en websites. Onder meer te gebruiken bij de voorbereiding van werkstukken en spreekbeurten. Voor lezers van ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750112

Titel Verscholen in de sneeuw
Auteur Barbara Taylor
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 24 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Hidden in the snow. - QED, cop. 2011
ISBN 9789461750112
PPN 353888338
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poolgebieden; Fauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Poolgebieden