Anna Karenina
DVD

Anna Karenina (cop. 2013)/ [starring] Keira Knightley ... [et al.], dir. by Joe Wright

Een vrouw verlaat haar gezin en gaat in vrije liefde met haar minnaar leven, maar blijkt niet opgewassen tegen de spanningen.

Aanwezigheid

Recensie

Brits drama uit 2012 van regisseur Joe Wright (Pride & Predjudice), met Keira Knightley, Jude Law e.a. Verfilming van het meesterwerk van Tolstoj, dat in de loop van de geschiedenis zeker dertig keer verfilmd is, o.a. met Greta Garbo in 1935. Het verhaal speelt zich af in de eind 19e eeuw, ten tijde van tsaristisch Rusland waar de elite gevangen zit in geschreven en ongeschreven regels en zich al roddelend amuseert. Anna Karenina, echtgenote en moeder, wordt verliefd op de jonge graaf Vronski, vertrekt met hem, maar kan uiteindelijk de druk van echtgenoot en omgeving niet aan. Jann Ruyters (Trouw 6-12-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'Al met al schuilt de betovering van deze Anna Karenina het meest in de pracht en praal, in lust en looks, meer dan in ontroering of een nieuw inzicht in mens en gevoelens. Voor dat laatste moet je dan toch aan het boek, maar daartoe inspireert dit sprankelende spektakelstuk zeker, en dan nog een keer de film zien, alleen al vanwege het bal.' Ook Ab Zagt (Algemeen Dagblad 6-12-'12) geeft 4 (van 5) sterren en vindt het 'een sprankelende bewerking (...) een theatrale voorstelling vol verrassende vondsten die het bekende verhaal een nieuwe dimensie geven, (...) oogverblindend, weelderig geregisseerd.' Oscar en Bafta nominaties. Eén Bafta voor kostuums.

Specificaties

Engels

Titel Anna Karenina
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joe Wright ; Keira Knightley ; L.N. Tolstoj
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (130 min.) - kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op een roman van Lev Tolstoj - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : Working Title, 2012
PPN 353996688
Genre romantische verhalen - historische roman
Thematrefwoord Overspel ; Rusland; 19e eeuw
Taal Engels