Fietsen rond de wereld in Nederland. Dl. 1, Ontdekkingsreis door Noord-Nederland
Boek

Fietsen rond de wereld in Nederland. Dl. 1, Ontdekkingsreis door Noord-Nederland (cop. 2013)/ Flip van Doorn, [cartogr.: EMK]

Verzameling van meerdaagse fietsroutes langs plaatsen in Nederland met een werelds tintje, zoals Chinatown in Amsterdam, hotel Californië op Texel, het dorpje Moskou of de streek Marokko in Drenthe.

Aanwezigheid

Recensie

In negen etappes (van ca. 100 tot ca. 335 km, met suggesties voor alternatieve routes) fietsen door Noord-Nederland langs wereldplekken: plaatsen waarvan de naam ook elders ter wereld voorkomt. Je fietst langs Engeland, Egypte, Denemarken, Siberië... Start en finish liggen bij hotel de Wereld in Wageningen, net als Groningen en Alkmaar ook een plaats in Suriname. Als je in elke etappeplaats een stempel hebt gehaald, kun je daarmee een oorkonde bestellen. De route, niet de snelste, maar wel mooi, loopt via bestaande fietsnetwerken (zoals knooppunten) of wordt in de gids beschreven. De routebeschrijving in de gids lijkt wat ingewikkeld zodra de knooppunten verlaten worden, maar samen met de ingetekende route op de losse kaarten is deze zeer volledig. Bij elke wereldplek worden op een vlotte en leuke manier geschiedenis en herkomst van de naam beschreven; een landenvlaggetje geeft aan waar deze naam nog meer voorkomt. Op de kaarten staan ook vlaggetjes die de wereldplekken aanduiden. Legenda's handig op de omslagflappen. Overnachtingsplaatsen op de kaarten en horeca staat ook in de gids. Tegelijkertijd verschijnt er een uitgave met etappes in Zuid-Nederland*.

Specificaties

Nederlands | 9789000318278

Titel Fietsen rond de wereld in Nederland. Dl. 1, Ontdekkingsreis door Noord-Nederland
Auteur Flip van Doorn ; Piet Hermans
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : On Track, cop. 2013
Overige gegevens 175 p - ill - 21 cm - 4 kaarten
Annotatie Oorspr. titel: Noord. - Arnhem : Terra, 2011
ISBN 9789000318278
PPN 352104988
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietstochten; Noord-Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fietstochten

Relaties/Serie

Fietsen rond de wereld in Nederland
Boek

Fietsen rond de wereld in Nederland (2011-...)

vol. Dl. 1
Uitgeleend
Flip van Doorn