Fietsen rond de wereld in Nederland. Dl. 2, Ontdekkingsreis door Zuid-Nederland
Boek

Fietsen rond de wereld in Nederland. Dl. 2, Ontdekkingsreis door Zuid-Nederland (cop. 2013)/ Flip van Doorn, [cartogr.: EMK]

Verzameling van meerdaagse fietsroutes langs plaatsen in Nederland met een werelds tintje, zoals America in Limburg, Turkeye in Zeeuws-Vlaanderen en hotel New York in Zuid-Holland.

Aanwezigheid

Recensie

Met dit mooi uitgevoerde boek wordt een nieuwe originele lange afstandsfietsroute door Zuid-Nederland beschreven. Centraal thema in de route zijn plaatsen en plekken met verwijzingen naar buitenlandse plaatsen. Daarvan blijken er vele tientallen te zijn, bijvoorbeeld America en Californië in Limburg, Turkeye in Zeeuws-Vlaanderen en New York (hotel) in Zuid-Holland. Deze route verbindt ze in een aantal etappes. Van iedere plek met zo'n buitenlandse naam worden de wetenswaardigheden kort beschreven. De routes worden zeer bondig en helder beschreven en ondersteund met een aantal kaarten. De kaarten zijn wat te grof om op te rijden, maar zijn wel geschikt voor het plannen. Het boek heeft een nadeel; het is wat omvangrijk en daarmee kwetsbaar om mee te nemen op de fietstocht. Tegelijkertijd verschijnt er een uitgave met etappes in Noord-Nederland*.

Specificaties

Nederlands | 9789000318285

Titel Fietsen rond de wereld in Nederland. Dl. 2, Ontdekkingsreis door Zuid-Nederland
Auteur Flip van Doorn ; Piet Hermans
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : On Track, cop. 2013
Overige gegevens 173 p - ill - 21 cm - 4 kaarten
ISBN 9789000318285
PPN 352104996
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietstochten; Zuid-Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fietstochten

Relaties/Serie

Fietsen rond de wereld in Nederland
Boek

Fietsen rond de wereld in Nederland (2011-...)

vol. Dl. 2
Uitgeleend
Flip van Doorn