Nee! Ik wil me niet aankleden
Boek

Nee! Ik wil me niet aankleden (cop. 2009)/ tek.: C. Dubois, teksten: E. Beaumont ; [vert. uit het Frans voor Textcase: Ilse van Huis]

's Ochtends moet mama Chloé altijd snel aankleden om op tijd in de crèche te zijn. Maar Chloé wil hele andere kleren aan. Misschien kan ze samen met mama iets uitkiezen? Klein glimmend prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Mama zoekt elke ochtend kleren voor peuter Chloë uit, maar Chloë wil in het vervolg zelf bepalen wat ze aantrekt naar de crèche. Na een paar dagen ruzie, omdat ze kleren aan wil die haar moeder niet praktisch vindt of te zomers, besluit moeder in het vervolg 's avonds tijd te nemen om samen met Chloë geschikte kleren uit te zoeken, waarna de ochtenden weer zonder tranen verlopen. Prentenboekje met gewatteerd omslag en opvallend gladde, afwasbare bladzijden waarbij de nadruk op de tekst ligt. Die is duidelijk, met veel dialoog en een moeder die haar dochter duidelijk uitlegt waarom sommige kleren niet geschikt zijn. De gekleurde illustraties zijn grotendeels in een ronde of ovale vorm boven of onder de tekst afgedrukt, afgewisseld met een aantal paginagrote illustraties. Ze laten in vrolijke kleuren en een enigszins kinderlijk aandoende stijl de hoofdpersoon en haar moeder zien, met veel details van situaties die beschreven worden in de tekst. In de serie 'Nee! Ik wil niet'* verschenen ook deeltjes over zindelijk worden, eten en slapen*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504492741

Titel Nee! Ik wil me niet aankleden
Uniforme titel Nee! Ik wil me niet aankleden
Auteur C. Dubois
Secundaire auteur E. Beaumont ; Ilse van Huis
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2009
Overige gegevens 19 p - tek - 17 cm
Annotatie Vert. van: Non! Je ne veux pas m'habiller. - Paris : Fleurus, cop. 2008. - (Non! Je ne veux pas ...)
ISBN 9782504492741
PPN 354927043
Thematrefwoord Dagritme ; Dwarse kinderen
Taal Nederlands