Nee! Ik wil niet eten
Boek

Nee! Ik wil niet eten (cop. 2009)/ tek.: C. Dubois, teksten: E. Beaumont ; [vert. uit het Frans voor Textcase: Ilse van Huis]

Lola wil opeens haar warme eten niet meer opeten. Ze eet alleen nog de dingen die ze lekker vindt. Mama krijgt er genoeg van. Misschien wil Lola helpen met koken? Klein glimmend prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit boekje maakt de lezer kennis met Lola, een kleine meid die van lekker eten houdt. Totdat Lola op een dag besluit alleen nog maar het aller-, allerlekkerste te eten: chocolade, taart en pasta. Doperwtjes, vlees en vis laat ze staan. Daar zijn pappa en mamma natuurlijk niet zo blij mee. Hoe moeten ze hiermee omgaan? Deze uitgave met stevig, met foam gevuld omslag toont een verhaaltje dat herkenbaar zal zijn voor ouders van kinderen in de peuterleeftijd. Niet meer willen eten, niet meer willen slapen, niet meer willen aankleden, niet meer op het potje willen (andere uitgaven uit de serie 'Nee! ik wil niet'*); dit alles is heel herkenbaar in deze leeftijdsfase. Ouders gaan in dit boek op een creatieve manier met het eetprobleempje van Lola om, waardoor het gelukkig snel verholpen is. De stevige, gladde, opvallend glimmende pagina's bevatten vrij veel tekst. Deze is neergezet in een zwart, speels lettertype en wordt afgewisseld met vrolijke, kleurige illustraties die het verhaal goed ondersteunen. Dat mama thuis zowel 's middags als 's avonds warm eten maakt, zal voor veel peuters tegenwoordig niet gebruikelijk zijn. De illustraties zijn wisselend van formaat en zijn onder, boven of naast de tekst geplaatst. Eenvoudig boekje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504492710

Titel Nee! Ik wil niet eten
Uniforme titel Nee! Ik wil niet eten
Auteur C. Dubois
Secundaire auteur E. Beaumont ; Ilse van Huis
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2009
Overige gegevens 19 p - tek - 17 cm
Annotatie Vert. van: Non! Je ne veux pas manger. - Paris : Fleurus, cop. 2008. - (Non! Je ne veux pas ...)
ISBN 9782504492710
PPN 354925229
Thematrefwoord Eten ; Dwarse kinderen
Taal Nederlands