Nee! Ik wil niet op het potje
Boek

Nee! Ik wil niet op het potje (cop. 2009)/ tek.: C. Dubois, teksten: E. Beaumont ; [vert. uit het Frans voor Textcase: Ilse van Huis]

Mama vindt dat Theo groot genoeg is om op het potje te gaan. Maar Theo wil zijn luier niet afdoen, ook al lachen zijn vriendjes op de crèche hem soms uit. Klein glimmend prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Theo wil persé nog steeds niet op het potje. Hij wil alleen een luier aan, ook al merkt hij dat dit toch niet zo lekker zit als hij geplast heeft. Hij wordt er op de speelzaal zelfs mee gepest. Als zijn ouders hem vertellen dat hij volgend jaar naar de kleuterschool gaat en dan echt geen luier meer aan kan, beseft hij langzamerhand dat het ook anders kan. Op een dag doet hij zelf zijn luier af en plast in het potje. En dan is hij een grote jongen. Deeltje uit de serie peuterprentenboeken 'Nee! Ik wil niet'* over onderwerpen als niet willen slapen, eten of aankleden, die alle ouders van jonge kinderen tegenkomen. Aantrekkelijke kleurenillustraties op iedere pagina en vier tot zeven regels tekst in een duidelijke, speelse schreefloze letter per bladzijde. Mooie, stevige (opvallend glanzende) kwaliteit papier en een met foam gevuld omslag met vrolijke illustratie. De verticale blauwe band die lijkt op ruitjespapier aan de zijkanten van elke bladzijde komt ook terug op de rug. Om voor te lezen aan peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504492727

Titel Nee! Ik wil niet op het potje
Uniforme titel Nee! Ik wil niet op het potje
Auteur C. Dubois
Secundaire auteur E. Beaumont ; Ilse van Huis
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2009
Overige gegevens 19 p - tek - 17 cm
Annotatie Vert. van: Non! Je ne veux pas le pot. - Paris : Fleurus, cop. 2008. - (Non! Je ne veux pas ...)
ISBN 9782504492727
PPN 354930354
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Dwarse kinderen
Taal Nederlands