De winter van Uil
Boek

De winter van Uil (cop. 2012)/ Anita Loughrey [tekst], en Daniel Howarth [ill. ; red.: Lauren Taylor ; vert. uit het Engels]

Als het winter is ziet Uil Konijn door het ijs zakken. Kan hij hem redden? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, weetjes over de winter en knutseltips. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek met een vriendelijk verhaal over Konijn die door het ijs zakt en in het koude water terechtkomt. Gelukkig ziet Uil het gebeuren. De vele waterverfillustraties van wisselende afmetingen, meestal (dubbel)paginagroot, laten aandoenlijke, behulpzame dieren zien. Er zijn vooral veel blauwe (winter)tinten gebruikt. De dieren zijn realistisch geschilderd, maar hebben menselijke uitdrukkingen waarin emoties goed te zien zijn. De tekst is kort, eenvoudig en spanning ontbreekt nagenoeg. Het thema 'zelf op pad gaan', gevolgd door een avontuur en het terugkomen in de eigen vertrouwde omgeving is niet nieuw of origineel. Toch zal dit boek gewaardeerd worden vanwege de positieve strekking, de herkenbaarheid en de mooie (wat zoete) illustraties. De tekst is afgedrukt onder, boven of in de rustige delen van de afbeeldingen. Achterin staan twee pagina's met vijf gemakkelijk uitvoerbare knutseltips zoals: sneeuwvlokken knippen uit gevouwen papier en een wintercollage maken met verf, takjes en watten. Op de laatste bladzijde zijn nog vijf eenvoudige weetjes te vinden over dieren in de winter. Deze uitgave maakt deel uit van een serie van vier* over de verschillende seizoenen. Mooie, verzorgde uitgave, zonder pretenties, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036631624

Titel De winter van Uil
Auteur Anita Loughrey ; Daniel Howarth
Secundaire auteur Lauren Taylor
Type materiaal Boek
Uitgave Lisse : Rebo Productions, cop. 2012
Overige gegevens [23] p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Owl's winter rescue. - London : QED, 2012
ISBN 9789036631624
PPN 353839256
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Winter
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Winter