De zonnige zomer van Muis
Boek

De zonnige zomer van Muis (cop. 2012)/ Anita Loughrey [tekst], en Daniel Howarth [ill. ; red.: Lauren Taylor ; vert. uit het Engels]

Als Muis in de zomer een schittering in het water ziet, wil ze weten wat dat is. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, weetjes over de zomer en knutseltips. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een mooie zomerdag ziet Muis iets glinsteren in het water van de vijver. Zowel kikker als konijn kunnen hem niet vertellen wat dat is. Dan komt de wijze uil en wijst in de lucht naar de zon. Vierkant prentenboek met vrij ouderwetse illustraties over een klein muisje in een overwegend groen landschap. De tekeningen zijn pretentieloos, maar beelden wel een duidelijk verhaaltje uit. Muis toont emoties, praat met andere dieren en laat zich helpen door Uil. Daarmee is het een echt fantasieverhaaltje, met als leermoment de spiegeling in het water. De korte, simpele tekst is goed voor te lezen. Achter in het boek staan suggesties om een kind te activeren tot diverse activiteiten waarbij bloemen en dieren centraal staan. In dezelfde opzet verschenen van dezelfde auteur en illustrator nog drie uitgaven over de andere seizoenen*. Voorlezen en praten over de zomer met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036631648

Titel De zonnige zomer van Muis
Auteur Anita Loughrey ; Daniel Howarth
Secundaire auteur Lauren Taylor
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Lisse : Rebo Productions, cop. 2012
Overige gegevens [23] p - ill - 26 cm
Annotatie 1e dr.: 2012 - Vert. van: Mouse's summer muddle. - London : QED, 2012
ISBN 9789036631648
PPN 353839272
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zomer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Zomer