Konijn's avontuur in de lente
Boek

Konijn's avontuur in de lente (cop. 2012)/ Anita Loughrey [tekst], en Daniel Howarth [ill. ; red.: Lauren Taylor ; vert. uit het Engels]

Als Konijn op zoek gaat naar de lente ziet hij bloeiende bloemen en kikkerdril in de vijver. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, weetjes over de lente en knutseltips. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Konijn hoort van zijn grote zus dat het lente is geworden. Hij gaat op zoek naar wat dat betekent. Al huppelend door het landschap verdwaalt hij en vraagt verschillende dieren die hij ontmoet waar hij zijn hol kan vinden. Kikker en Muis weten het niet en Uil denkt 'dat het niet ver weg kan zijn' en adviseert hem eens goed te luisteren. Konijn concentreert zich, maar zal hij daardoor zijn holletje en zijn zus ook terugvinden? Dit charmante, vierkante prentenboek heeft kleurige expressieve illustraties, vijfmaal als spread en elf keer als enkele pagina. De illustraties zijn gemaakt in een gemengde techniek met o.a. aquarel en gouache. De tekst, van gemiddeld vier regels per pagina, staat buiten de illustraties. Op verrassende wijze wordt afgesloten met suggesties voor knutselactiviteiten als eieren beschilderen en droogbloemen en een dierenmaskertje maken. Ook zijn er vijf vragen om na het voorlezen met 4-6 jarigen te bespreken wat ze over de lente hebben geleerd. In dezelfde opzet verschenen van dezelfde auteur en illustrator nog drie uitgaven over de andere seizoenen*. Het boek kan ook aan een grotere groep worden gepresenteerd. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036631655

Titel Konijn's avontuur in de lente
Auteur Anita Loughrey ; Daniel Howarth
Secundaire auteur Lauren Taylor
Type materiaal Boek
Uitgave Lisse : Rebo Productions, cop. 2012
Overige gegevens [23] p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Rabbit's spring. - London : QED, 2012
ISBN 9789036631655
PPN 353839280
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lente
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Lente