Lego Harry Potter
Boek

Lego Harry Potter alle figuren uit de magische wereld (cop. 2012)/ door Jon Richards, [red. Emma Grange ... et al. ; vert. uit het Engels Olav Beemer ... et al.]

Overzicht van de wereld van 'Lego Harry Potter', waarin alle minifiguren van Harry Potter, zijn vrienden, leraren, draken, feniksen en nog veel meer te zien zijn. Met kleurenfoto's. Kijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Prachtig uitgevoerd boek met een overzicht van alle in het populaire Lego uitgevoerde Harry Potter minifiguren bij de zeven Potter-avonturen. Harry, Ron, Hermelien maar ook bijvoorbeeld draken, feniksen en toverdeuren zijn in de afgelopen jaren in verschillende sets verschenen. Als voorbeeld zit in de dikke voorkaft een minifiguurtje* verpakt. De ruime doelgroep zal smullen van de afbeeldingen die zij ongetwijfeld (her)kennen. Voor elk Legofiguur zijn een of twee pagina's gevuld. Bij de vergrote, in kleur uitgevoerde foto's wordt de naam aangegeven, de rol, in welke set de figuur verscheen en in welk boek een rol werd gespeeld. Daarnaast worden kleine bijzonderheden gegeven over gebruiksmogelijkheden van de figuren en het waarom van bepaald kleurgebruik. De informatie in tekstvorm is beperkt en de tekst goed toegankelijk voor de doelgroep. Alle teksten zijn in kaders opgenomen. Een compleet, leuk naslag- en kijkboek met een uitgebreid trefwoordenregister om bepaalde figuren snel op te zoeken. In ongeveer dezelfde opzet verscheen 'Lego Harry Potter: een wereld vol magie'** (2011). Voor ca. 6 tot 9-jarigen is het vooral een kijk- en voorleesboek, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048815227

Titel Lego Harry Potter : alle figuren uit de magische wereld
Uniforme titel Harry Potter
Auteur Jon Richards
Secundaire auteur Emma Grange ; Olav Beemer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, cop. 2012
Overige gegevens 141 p - ill - 24 cm - minifiguur
Annotatie Met index - Vert. van: Lego Harry Potter characters of the magical world. - London : Dorlng Kindersley, 2012
ISBN 9789048815227
PPN 343676931
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego Harry Potter
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed