Wreck-it Ralph
DVD

Wreck-it Ralph (cop. 2013)/ John C. Reilly ... [et al.], dir. by Rich Moore

Computerpersonage Ralph is het zat om altijd de slechterik te zijn in het arcadespel Fix-it Felix. Hij besluit zijn geluk te beproeven in andere computerspelen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Disney animatiefilm van regisseur Rich Moore met in de hoofdrol Ralph, de slechterik uit het computerspel Fix-it Felix. Ralph is het zat om altijd maar weer appartementsgebouwen in elkaar te rammen en wil ook wel eens de 'good guy' zijn die de medailles verdient en bejubeld wordt. In 'Game central station', de centrale tussenwereld van alle arcadekasten, komen alle game-personages na het werk samen. Zoals bijvoorbeeld Pacman, Kano uit Mortal Kombat en Mario. Ralph besluit zijn geluk te beproeven in het spel 'Hero's' maar dit veroorzaakt een kettingreactie aan gebeurtenissen. In het spel 'Sugar Rush' ontmoet hij de jonge Vanellope met wie hij bevriend raakt. Martijn Scheepers (Cinemagazine, i): '(...) met zijn vele verwijzingen naar de tijd van de arcadehal nostalgisch genoeg voor oudere kijkers en daarnaast vrolijk en grappig genoeg voor het jongere publiek. (...) wederom een knap en origineel staaltje werk van Disney.' Remke de Lange (Trouw 6-12-'12): 'Op het oog is 'Wreck-it Ralph' één grote nerdy knipoog naar de computerwereld, maar de charme van de film is dat er ook gewoon een vrolijk, opwekkend verhaal wordt verteld.' De film won verschillende prijzen en werd genomineerd voor een Oscar en Golden Globe voor Beste animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Wreck-it Ralph
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rich Moore ; John C. Reilly
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Walt Disney Animation Studios, 2012
PPN 354800116
Thematrefwoord Computerspelen
Taal Engels