Hoe krijgen ze me zo gek?
Boek

Hoe krijgen ze me zo gek? over het zelf aanpakken van frustraties, ineffectief gedrag en andere werkdilemma's (cop. 2012)/ Marjan Haselhoff, [red.: Rinus Vermeulen]

Praktisch zelfhulpboek voor managers die op een methodische wijze met ervaren en reflecteren hun leidinggeven effectiever willen maken.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, trainer-coach, heeft een methode van negen stappen ontwikkeld, waarmee ze managers wil helpen hun gedrag als leidinggevende effectiever te maken. In de inleiding geeft ze aan, dat naast het lezen van de methode, uitvoering van de oefeningen nodig is om de inhoud te kunnen ontdekken. Na een overzicht van de methode werkt ze in elk hoofdstuk een stap uit in de vorm van een vraag en behandelt cases als praktijkvoorbeeld (zwarte achtergrond, witte letters). Ze begint met je dilemma waarvan je het meest last hebt en pelt daarna je ineffectieve gedrag met zijn bijbehorende emoties, overtuigingen, voordelen en kernovertuiging (angst) af. Verbetering vind je door acceptatie van die kernovertuiging en (h)erkenning van je verlangen met de bijbehorende mogelijkheden en emoties. Ze gebruikt enkele modellen om het inzicht te vergroten. De oefeningen staan in grijze kaders. Elk hoofdstuk begint met een foto en een citaat. In de bijlagen staan verkorte methodes en uitgewerkte cases van de eerste stap. Een praktisch zelfhulpboek, vooral geschikt voor leidinggevenden.

Specificaties

Nederlands | 9789052619934

Titel Hoe krijgen ze me zo gek? : over het zelf aanpakken van frustraties, ineffectief gedrag en andere werkdilemma's
Auteur Marjan Haselhoff
Secundaire auteur Rinus Vermeulen
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Academic Service, cop. 2012
Overige gegevens 135 p - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789052619934
PPN 35305321X
Rubriekscode 366.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leidinggeven; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Leidinggeven