Het geheim van teamwork
Boek

Het geheim van teamwork wat succesvolle teams weten en doen (cop. 2013)/ Mark Miller, [vert. uit het Engels Anne Marie Koper]

Managementnovelle. Daphne, een succesvolle manager, gaat met haar medewerkers op zoek naar de succesfactoren van excellent draaiende teams.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe kun je als manager mensen laten samenwerken om voortdurend uitzonderlijke resultaten te behalen? Dit boek bevat een aantal simpele principes die een echte verandering teweeg kunnen brengen in een team en de teamprestaties, maar dat vraagt om sterk leiderschap. In deze 'managementnovelle' maken we kennis met Daphne, een succesvolle leidinggevende. Ze wordt door de directeur van haar bedrijf ingeschakeld om het functioneren van de vele teams radicaal te verbeteren en daarmee het bedrijf te redden van de teloorgang. Haar team ontdekt de voornaamste kenmerken van en ingrediënten voor excellent draaiende teams: talent, vaardigheden en groepsgevoel en een gerichtheid op resultaten. Hun kennis delen ze met de vele andere teams in het bedrijf, waarbij blijkt dat een verbeterprogramma niet vanzelf aanslaat, maar gerichte begeleiding en coaching vraagt. De Amerikaanse auteur is een veelgevraagd spreker over teambuilding en een goede vriend van de managementgoeroe Ken Blanchard die dit positieve en inspirerende verhaal van een kort aanbevelend voorwoord voorzag.

Specificaties

Nederlands | 9789047005384

Titel Het geheim van teamwork : wat succesvolle teams weten en doen
Auteur Mark Miller
Secundaire auteur Anne Marie Koper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Business Contact, cop. 2013
Overige gegevens 170 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: The secret of teams. - San Francisco, CA : Berrett-Koehler Publishers, cop. 2011
ISBN 9789047005384
PPN 343556731
Rubriekscode 366.47
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Teamwerk
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Teamwerk

Relaties/Serie

Business bibliotheek
Boek

Business bibliotheek (1991-...)

vol.
Uitgeleend