Leefboek hooggevoeligheid
Boek

Leefboek hooggevoeligheid hoe kan ik leven met een te dunne huid in een wereld die me overdondert? : met zelftest: ben jij hooggevoelig? (cop. 2012)/ Rolf Sellin, [vert. uit het Duits: Rob Pijpers]

Praktische gids voor hooggevoeligen.

Aanwezigheid

Recensie

Hooggevoelige mensen nemen van hun omgeving en de maatschappij meer en intensiever prikkels op dan anderen. Dit kan als een gave worden gezien die zijn of haar levensgeluk positief kan beïnvloeden; aan de andere kant zijn er hooggevoeligen die deze gave als een last ervaren en daarom in hun ogen dikwijls te kort komen en ontevreden in het leven komen te staan. Na een door de lezer te maken zelftest ('Ben jij hooggevoelig?') wordt ingegaan op het begrip hooggevoeligheid en wat daarbij verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vervolgens wordt aangegeven hoe je je eigen waarneming kunt leren sturen middels centreren en afgrenzen en hoe je jouw leven als hooggevoelige gemakkelijker kunt maken in sociale relaties, thuis, op het werk en met vrienden. Elk hoofdstuk bevat reflectiemomenten, oefeningen en opdrachten om je bewust te maken van onbewuste zintuiglijke waarnemingen en hoe deze een positieve wending aan jouw leven kunnen geven. Voor hooggevoeligen, mensen in hun directe omgeving en andere geïnteresseerden een praktisch werkboek.

Specificaties

Nederlands | 9789088400773

Titel Leefboek hooggevoeligheid : hoe kan ik leven met een te dunne huid in een wereld die me overdondert? : met zelftest: ben jij hooggevoelig?
Auteur Rolf Sellin
Secundaire auteur Rob Pijpers
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei, cop. 2012
Overige gegevens 128 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Wenn die Haut zu dünn ist. - München : Kösel, cop. 2011
ISBN 9789088400773
PPN 343178974
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit