De bengels
Boek

De bengels omnibus (cop. 2013)/ Marion van de Coolwijk, met tek. van Linda Lee

De tweeling Daan en Zilver verhuist met hun moeder naar een nieuwe stad. Broer en zus moeten wel wennen aan hun nieuwe huis en school. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Recensie

Bundeling* van twee delen uit de serie 'De Bengels'. Daan en Zilver zijn een tweeling. In 'De bengels gaan verhuizen' zijn ze met hun moeder verhuisd. De problemen die ze bij de verhuizing ondervinden, zijn minimaal en in een ommezien verholpen. Zij gaan naar de nieuwe school en hun moeder gaat in de dierentuin werken. Eigenlijk loopt alles van een leien dakje, al heeft Daan moeite met rekenen en heeft Zilver heimwee. In 'De bengels zijn samen jarig' wil de tweeling graag een hondje als verjaardagscadeau. Ze proberen hun vader te vermurwen en op de verjaardag zelf blijkt dat effect te hebben gehad: onder de tafel zit een ondeugende pup verstopt, die al snel zijn naam Bengel verdient. Positieve verhaaltjes die wel erg aan de oppervlakte blijven. De zinnen zijn over het algemeen enkelvoudig en er is veel dialoog. De schrijfster gebruikt een beperkte woordenschat, maar gezien de doelgroep en het niveau is dat verdedigbaar. Het geheel is een beetje gedateerd. De tekst staat in een grote, schreefloze letter gedrukt met een ruime interlinie en ruime marges. Veel vlotte, frisse pen- en aquarelillustraties die het verhaal vaart geven. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491662102

Titel De bengels : omnibus
Uniforme titel De bengels gaan verhuizen De bengels zijn samen jarig
Auteur Marion van de Coolwijk
Secundaire auteur Linda Lee
Type materiaal Boek
Uitgave Zuid-Beijerland : SpecialBooX, cop. 2013
Overige gegevens 50, 52 p - tek., portr - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: De bengels : 2 verhalen in 1 boek. - Omslag vermeldt: E4 - M5 - Bevat: De bengels gaan verhuizen. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2006. - (De bengels ; dl. 1) ; De bengels zijn samen jarig. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2007. - (De bengels ; dl.5)
ISBN 9789491662102
PPN 355068230
Thematrefwoord Tweelingen ; Verjaardagen ; Verhuizen
Taal Nederlands