Roos en Luuk
Boek

Roos en Luuk omnibus (cop. 2013)/ Lizzy van Pelt, ill. van Piet Voordes

Twee verhalen over Roos en Luuk. Ze maken een hok voor hond Fedde. In de vakantie gaan ze naar de sneeuw in Frankrijk. In de bergen loopt Fedde weg. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Bundeling van de twee boekjes over Roos en Luuk. Ze zijn in omgekeerde volgorde in het boek gezet. In 'Een hok voor Fedde' maken Roos en Luuk een hok voor hond Fedde. Eerst proberen ze het met een doos, later van hout. Dan slaat Luuk zich op zijn duim. In 'Roos en Luuk gaan op reis' gaan Luuk en Roos met papa, mama en hond Fedde naar de sneeuw in Frankrijk, als verjaardagscadeau voor mama. In de bergen loopt Fedde weg. De verhalen zijn erg stereotiep. De illustraties passen daar goed bij, want ze zijn al evenmin verrassend en sfeervol. De figuren doen ouderwets aan, de opa en oma doen geen recht aan grootouders van nu. Er is veel ruimte vrijgehouden voor simpele prentjes van bv. een duim, doos en hamer. De tekst staat in fladderzetsel in een groot lettertype met gebruik van interpunctie, aanhalingstekens en hoofdletters, AVI-E3. Consequent in taalgebruik voor de beoogde doelgroep. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491662065

Titel Roos en Luuk : omnibus
Uniforme titel Een hok voor Fedde Roos en Luuk gaan op reis
Auteur Lizzy van Pelt
Secundaire auteur Piet Voordes
Type materiaal Boek
Uitgave Zuid-Beijerland : SpecialBooX, cop. 2013
Overige gegevens 127 p - tek - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: Roos en Luuk : 2 verhalen in 1 boek. - Omslag vermeldt: M3 - E4 - Bevat: Roos en Luuk : een hok voor Fedde. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2008. - (Roos en Luuk ; dl. 2) ; Roos en Luuk gaan op reis. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2007. - (Roos en Luuk ; dl. 1)
ISBN 9789491662065
PPN 355189402
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Vakanties
Taal Nederlands