Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie
Boek

De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie het beslissingsproces tijdens proactief politiewerk (2012)/ Sinan Cankaya

Onderzoek naar het werk van politie-agenten op straat en de beslissingen die ze daarbij nemen op grond van hun ervaring en culturele kennis betreffende bevolkingsgroepen.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal in dit onderzoek staat het individuele beslissingsproces van de politie-agent tijdens zijn proactief politiewerk, dat wil zeggen het op eigen initiatief uitoefenen van zijn (controle)bevoegdheden met als doel zowel preventieve als repressieve interventies. Het onderzoek wordt uitgebreid verantwoord en toegelicht hoe het tot stand is gekomen én hoe de resultaten zijn verkregen. Vele verhalen en fragmenten van interviews van (geanonimiseerde) agenten geven een goed beeld waarom een agent besluit wel of niet in te grijpen in een bepaalde situatie. Hier komt een drietal fases (voorfase, interactie-fase en de resultaatfase) bij het proactief politiewerk aan bod. De culturele kennis van de straatagenten betreffende bevolkingsgroepen en jongeren speelt hierbij een niet onbelangrijke rol. Het onderzoek geeft een uitstekend inzicht in het dagelijks politiewerk waarbij de ervaringen van de agenten een rol spelen bij het beslissingsproces. Al met al een gedegen onderzoek met bruikbare aanbevelingen voor politiek en hogere politiemanagement, maar ook voor de gewone burger en straatagent biedt dit onderzoek herkenning en begrip.

Specificaties

Nederlands | 9789059319202

Titel De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie : het beslissingsproces tijdens proactief politiewerk
Auteur Sinan Çankaya
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Boom Lemma uitgevers, 2012
Overige gegevens 209 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789059319202
PPN 353005215
Rubriekscode 395.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Politieoptreden; Nederland ; Politieagenten; Nederland; Beroepspraktijk
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Politieoptreden