Denken in beelden
Boek

Denken in beelden uitleg, tips en opdrachten voor kinderen, leerkrachten en ouders (cop. 2013)/ Tineke Verdoes, [fotogr.: Patricia Nauta ; ill. Saskia Masselink]

Wanneer is een kind een beelddenker of een taaldenker? Met praktische adviezen en opdrachten voor kinderen, opvoeders en leerkrachten om daarmee om te gaan.Denk je in beelden of in woorden en begrippen? Uitleg over hoe dat werkt in je hersenen en hoe je ermee om kunt gaan. Met opdrachten en tips voor beelddenkers en kleurenillustraties. Voor opvoeders en kinderen vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Overzichtelijk boek over denken in beelden. Er zijn (grofweg) beelddenkers en taaldenkers (denkers in figuratieve beelden dan wel bewegingsbeelden en denkers in woorden). Bij de ene groep wordt er een groter beroep gedaan op de rechter hersenhelft en bij de andere groep op de linker hersenhelft. Beide wijzen van denken hebben verschillende gevolgen voor leersituaties, maar ook in praktijk- en gevoelssituaties. Gelukkig is er de laatste tijd meer kennis over denken in beelden, waardoor er meer uitleg gegeven kan worden over bepaalde aspecten ervan. Er kunnen nu tips worden aangereikt. Kinderen, maar ook hun ouders en leerkrachten kunnen aan de slag met opdrachten, waardoor ze begrip krijgen voor elkaars manier van denken. Het mooie van deze uitgave is dat er ook een praktische link gelegd wordt naar taal- en rekenonderwijs. Heel belangrijk is dat beelddenkers (die 32 beeldjes per seconde verwerken...) af en toe tijd nemen om te rusten, zich goed te concentreren, hun focus een beetje bij te stellen. Het onderwijs is in algemene zin erg gericht op taaldenkers. Goed gestructureerde heldere informatie en praktische tips. Aantrekkelijke lay-out met veel kleurenillustraties. Deels gericht op ouders, leerkrachten en kinderen vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085606536

Titel Denken in beelden : uitleg, tips en opdrachten voor kinderen, leerkrachten en ouders
Auteur Tineke Verdoes
Secundaire auteur Patricia Nauta ; Saskia Masselink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Niño, cop. 2013
Overige gegevens 79 p - ill - 23 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789085606536
PPN 352617403
Rubriekscode 464
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leerstoornissen; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Leerstoornissen