Beer heeft een losse tand
Boek

Beer heeft een losse tand (cop. 2011)/ Karma Wilson, ill. door Jane Chapman ; [red.: Textcase ; vert. uit het Engels voor Textcase: Rebecca Palmas]

Beer heeft een losse tand. Zijn vrienden willen hem helpen de tand eruit te trekken, maar dat valt niet mee. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit avontuur van Beer gebeurt iets vervelends. Beer ontdekt tijdens het eten dat hij een losse tand heeft. Hij wordt er helemaal verdrietig van, maar zijn vrienden vertellen hem dat er voor de losse tand weer een nieuwe zal terugkomen. Om de beurt willen ze hem helpen om de oude tand eruit te trekken, maar het lukt niemand. Uiteindelijk komt er toch een prima oplossing voor het ongemak. Ook in dit prentenboek in oblong formaat zijn de illustraties weer fantastisch. Het is aan de afbeeldingen af te lezen dat Beer een goeie lobbes is en dat zijn vrienden voor hem door het vuur gaan. De tekst staat op rijm (abcb), maar loopt niet altijd even soepel. Toch maakt dat weinig uit, want alle kleine kinderen zullen smullen van dit verhaal en vooral van de illustraties, die meestal dubbele bladzijden beslaan en het verhaal niet alleen een warme uitstraling geven, maar ook nog een humoristisch tintje. Over Beer verschenen diverse prentenboeken, recent een zesde titel ' 'Dank je wel!', zegt Beer'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048305001

Titel Beer heeft een losse tand
Auteur Karma Wilson
Instelling /TextCase, Utrecht
Secundaire auteur Jane Chapman ; Rebecca Palmas
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [33] p - ill - 26×29 cm
Annotatie Vert. van: Bear's loose tooth. - London : Simon and Schuster, 2011
ISBN 9789048305001
PPN 334136601
Thematrefwoord Tanden wisselen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands