'Dank je wel!' zegt Beer
Boek

'Dank je wel!' zegt Beer (cop. 2013)/ Karma Wilson [tekst], Jane Chapman [ill. ; red.: Textcase ; vert. uit het Engels voor Textcase: Loes Brouwer]

Beer wil de dieren uit het bos uitnodigen voor een feestje, maar zijn voorraadkast is leeg. Gelukkig willen zijn vrienden graag hun eten delen. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer is verdrietig. Hij wil graag zijn vrienden uitnodigen voor een feestje, maar zijn voorraadkast is leeg. Zijn vrienden laten hem niet in de steek en komen stuk voor stuk met iets lekkers. Zo kunnen ze toch samen feest vieren. Groot oblong prentenboek met vrolijke platen, vaak over twee pagina's. De prenten worden ondersteund door kleine, meestal vierregelige rijmpjes. De belangrijkste, terugkerende woorden 'Dank je wel!' zijn telkens extra groot gedrukt. De warme kleuren met veel oranje en bruin- en groentinten zorgen voor een intieme, geborgen sfeer. De grote, goedige beer wordt door de kleinere dieren gesteund, elk naar eigen vermogen. Zo draagt ieder bij aan het slagen van het feest. De dieren kunnen Beer tonen hoe blij zij zijn met hun grote, goedige vriend. Daarmee wordt het een verhaal over vriendschap en saamhorigheid. Fijn boek om vaak samen te bekijken en voor te lezen. Dit is het zesde prentenboek over Beer*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048307609

Titel 'Dank je wel!' zegt Beer
Auteur Karma Wilson ; Jane Chapman
Secundaire auteur Loes Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [33] p - ill - 26×29 cm
Annotatie Vert. van: Bears says thanks. - London : Simon and Schuster, 2012
ISBN 9789048307609
PPN 352655623
Thematrefwoord Delen ; Vriendschap ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands