Kijk en leer: De natuur
Boek

Kijk en leer: De natuur (2007)/ concept en tekst: Émilie Beaumont, Marie-Renée Guilloret, afb.: Bernard Alunni, Marie-Christine Lemayeur ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans: Yolanda Heersma]

Allerlei onderwerpen uit de natuur komen aan bod, waaronder dieren, bomen, bloemen, gesteenten, het water en het weer. Met gedetailleerde getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Recensie

In dit handzame, rijk geïllustreerde boek komen een aantal facetten uit de natuur aan de orde. Zes hoofdthema's worden behandeld, te weten: dieren, bomen, bloemen en planten, het weer, het water en reliëf en gesteenten. Daarbinnen worden deelonderwerpen toegelicht via korte teksten en een overvloed aan getekende kleurenillustraties. Voor dit onderwerp was het misschien aansprekender geweest om foto's te gebruiken. De gedetailleerde illustraties zijn door twee verschillende illustratoren gemaakt, waardoor er geen eenheid is qua stijl. De teksten van twee of drie regels zijn helder geformuleerd en goed afgestemd op de doelgroep (middenbouw van de basisschool). Men heeft een keuze moeten maken wat thema's betreft. Het veelomvattende thema natuur vraagt natuurlijk meer dan 124 bladzijden. Daarom zijn slechts de belangrijkste onderwerpen belicht en is er weinig ruimte voor details. Het boek lijkt nog het meest op een encyclopedie. Helaas zonder register, zodat opzoeken lastig wordt. Deel uit de serie 'Kijk en leer'*. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504408971

Titel Kijk en leer: De natuur
Uniforme titel De natuur
Auteur Marie-Renée Guilloret ; Émilie Beaumont
Secundaire auteur Bernard Alunni ; Yolanda Heersma
Type materiaal Boek
Editie Herz. dr;
Uitgave [Parijs] : Fleurus, 2007
Overige gegevens 124 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: L'imagerie de la nature. - Paris : Fleurus, cop. 2005. - (Les imageries)
ISBN 9782504408971
PPN 354961527
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur ; Planten ; Water ; Geomorfologie ; Bomen ; Dieren ; Weer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur

Relaties/Serie

Kijk en leer
Boek

Kijk en leer (2007-...)

vol.
Uitgeleend