Kijk en leer: Draken
Boek

Kijk en leer: Draken ([2009])/ concept: Emilie Beaumont, tekst: Christine Sagnier ; tek.: Sophie Toussaint ... [et al. ; vert. uit het Frans voor Textcase: Yolanda Heersma]

Maak kennis met allerlei soorten draken en knutsel zelf een draak van papier. Met het verhaal over de Gouden Draak, die de parel van de wijsheid bewaakt. Met gedetailleerde getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Rijk geïllustreerde uitgave waarin draken centraal staan. De uitgave is in drie delen gesplitst: drakenverhalen, een draak van papier en Gouden Draak. In het eerste deel maken we kennis met vele verschillende draken, zoals de babydraak, zeedraak en de bewaakdraak. Tussendoor wordt uitgelegd hoe je een drakenkostuum van papier kunt maken. Daarna volgt het verhaal van Gouden Draak, die de bewaker is van de parel van de wijsheid tot op een dag een boze prinses zijn parel wil stelen. Op elke bladzijde staan een of meerdere gekleurde illustraties. De zeer gedetailleerde prenten in overwegend felle kleuren zijn door vijf illustratoren getekend, waardoor er geen eenheid is in stijl. Er is wel veel te zien op de tekeningen, waardoor het kinderen die niet zo gemakkelijk lange teksten lezen ook zal aantrekken. Wel doet de lay-out, mede door het grote lettertype, erg vol aan. Deel uit de serie 'Kijk en leer'*. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504470954

Titel Kijk en leer: Draken
Uniforme titel Draken
Auteur Christine Sagnier
Secundaire auteur Sophie Toussaint ; Yolanda Heersma ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2009]
Overige gegevens 124 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: L'imagerie des dragons. - Paris : Fleurus, 2008. - (Les imageries)
ISBN 9782504470954
PPN 355257556
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Draken
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabeldieren

Relaties/Serie

Kijk en leer
Boek

Kijk en leer (2007-...)

vol.
Uitgeleend