Het kleinste maatje
Bladmuziek

Het kleinste maatje 53 peuter- en kleuterliedjes voor kinderdagverblijf, thuis en op school (2012)/ Kris Flameng, Hilde van Haute en Katrien Eyckerman, met tek. van Kathleen Amant ; [coördinatie: Jef Goedemé]

Ruim vijftig liedjes, ingedeeld op vijf thema's uit het dagelijks leven van peuters en kleuters. Met liedtekst, muzieknotatie, lessuggesties en kleurentekeningen. Op de cd staan alle liedjes gezongen en als karaoke-versie. Vanaf ca. 1 t/m 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Liedjes hebben een positieve invloed op taal- en spraakontwikkeling, muzikale ontwikkeling, het oefenen van de motoriek, de concentratie en de communicatie van peuters. In dit kleurrijke boek wordt dit eerst uitgebreid besproken. Vervolgens worden 53 korte peuterliedjes aangeboden, verdeeld over thema's die peuters bezighouden: motorische vaardigheden, de dagindeling, beweging, taakjes en 'allerlei'. Voor elk liedje zijn twee bladzijden beschikbaar. Op de linkerzijde staan vier tot dertien lessuggesties, enkele versjes en een aanduiding van de thema's waarbij het liedje past. Op de rechterzijde de muzieknotatie op notenbalken met akkoordaanduidingen, de tekst van het liedje, een gekleurde tekening en andere versjes (zonder muziek). In het vrij grote boek zijn ook de gitaarakkoorden uitgebreid uitgetekend. Met audio-cd waarop alle liedjes door damesstemmen zijn ingezongen, met een duidelijke intonatie (vgl. Studio 100 cd's) en elektronische begeleiding; na elk liedje is de karaoke-versie opgenomen. Met inhoudsopgave achterin en een inhoudsopgave bij elk thema. Prima (her)uitgave voor ouders en leidsters van kinderen van 1 t/m 4 jaar die geschikte liedjes willen aanleren en overbrengen. Ogewijzigde herdruk*. Graad 1- 2. 130 blz. Abimo.

Specificaties

Onbekend | 9789059325715

Titel Het kleinste maatje : 53 peuter- en kleuterliedjes voor kinderdagverblijf, thuis en op school
Auteur Kris Flameng ; Hilde Van Haute
Secundaire auteur Katrien Eyckerman ; Kathleen Amant ; Jef Goedeme
Type materiaal Bladmuziek
Editie 3e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2012
Overige gegevens 130 p - tek., muz - 28 cm - cd
Annotatie Met index - 1e dr.: 2009
ISBN 9789059325715
PPN 323344666
Rubriekscode 788.2
Taal Onbekend
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes