Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
The Hobbit
DVD

The Hobbit an unexpected journey (cop. 2013)/ [starring] Martin Freeman ... [et al.], dir. by Peter Jackson

Het rustige leventje van hobbit Bilbo wordt verstoord met de komst van tovenaar Gandalf en dertien dwergen die terug willen naar hun rijk rond de Eenzame Berg waar ze werden verdreven door een draak.Het rustige leventje van hobbit Bilbo wordt verstoord met de komst van tovenaar Gandalf en dertien dwergen die terug willen naar hun rijk rond de Eenzame Berg waar ze werden verdreven door een draak. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturenfilm uit 2012 van de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson (trilogie 'Lord of the Rings'), met Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage e.a. Verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien, getiteld 'The Hobbit: or There and back again', dat de Britse schrijver in 1937 publiceerde voor kinderen, de voorloper van 'The lord of the rings'. Het rustige leventje van hobbit Bilbo, de oom van de latere Frodo, wordt verstoord met de komst van tovenaar Gandalf en dertien dwergen die terug willen naar hun rijk rond de Eenzame Berg waar ze wreed werden verdreven door een draak. Bilbo gaat mee en een avontuur met trollen, elfen en monsters begint. Remke de Lange (Trouw 13-12-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'The Hobbit' is een bij vlagen wat in zichzelf gekeerd, oorverdovend spektakel dat zich richt op de verstokte Tolkien-liefhebber. (...) 'beeldschone momenten' en 'majestueus gefilmde exotische landschappen' die 'ontroerend en schitterend in beeld zijn gebracht'. Berend Jan Bockting (Volkskrant 13-12-'12) geeft ook 4 (van 5) sterren en vindt: 'De film is met zijn speelduur van bijna drie uur te lang, maar de animaties zijn verbluffend.' Drie Oscarnominaties: Beste productiedesign, make-up en hairstyling en visuele effecten. Bevat de film in 2D. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels

Titel The Hobbit : an unexpected journey
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Jackson ; Martin Freeman ; J.R.R. Tolkien
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (169 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op een roman van J.R.R. Tolkien - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2012
PPN 354987488
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Queesten
Taal Engels