Les misérables
DVD

Les misérables (cop. 2013)/ [starring] Hugh Jackman ... [et al.], dir. by Tom Hooper

Verfilming van de musical, waarin de arme Valjean probeert na twintig jaar strafkamp een eerlijk leven op te bouwen, maar achtervolgd wordt door de politie-inspecteur Javert die niet gelooft dat een crimineel ooit een respectabel burger wordt en wacht op zijn eerste misstap. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans-Britse verfilming uit 2012 van de succesvolle musical door regisseur Tom Hooper (The King's Speech), met Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway e.a. Het verhaal speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en handelt over ex-gevangene Jean Valjean die na zijn voorwaardelijke vrijlating achtervolgd wordt door de meedogenloze agent Javert. Het leven van Valjean verandert als hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine. Hoewel de film in de bioscopen heel goed heeft gedraaid, werd hij niet overal even goed ontvangen in de pers. Eric Koch (Telegraaf 3-1-'13) vindt: 'Met een prachtige combinatie van acteren en vocaal uitdrukken zingt Jackman zich als de goedhartige voormalige galeislaaf Jean Valjean naar een zekere Oscarnominatie.' Floortje Smit (Volkskrant 10-1-'13) geeft slechts 2 (van 5) sterren: 'Hooper, die in The King's Speech zoveel rust wist te geven, schiet door in bombast: in de tweeënhalf uur dat de film duurt, gunt hij de kijker geen seconde rust. (...) Hoe goed de acteurs ook zijn - vooral Hugh Jackman (...) - het is een overdaad aan emotie.' Met de bekende liedjes, waaronder I dreamed a dream, Bring him home, One day more. Vijf Oscarnominaties waarvan drie gewonnen.

Specificaties

Engels | 5050582934632

Titel Les misérables
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tom Hooper ; Hugh Jackman ; Victor Hugo
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 157 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Victor Hugo - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2012
ISBN 5050582934632
PPN 354083872
Genre historische roman - sociale roman
Thematrefwoord Frankrijk; 19e eeuw
Taal Engels