Wunderkinder
DVD

Wunderkinder (cop. 2013)/ [mit] Kai Wiesinger ... [et al.], Prod.: Alice Brauner, Artur Brauner, Hans-Wolfgang Jurgan ; Regie: Marcus O. Rosenmüller

Abrascha en Larissa (12 jaar) zijn Russisch-Joodse muzikale wonderkinderen. Na de Duitse inval in de Sovjet-Unie in juni 1941 komt hun vriendschap met de evenoude Duitse Hanna onder druk te staan. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Duits oorlogsdrama van Marcus O. Rosenmüller dat zich afspeelt in de Oekraïne, 1941. De 12-jarige Joodse kinderen Abrascha en Larissa zijn muzikale talenten die op mogen treden in het hele land, ook voor de partijelite. Zij raken bevriend met de evenoude Hanna, ook een muzikaal talent, en dochter van een rijke Duitse brouwerijeigenaar. Wanneer de Duitsers in juni 1941 de Sovjet-Unie binnenvallen, moeten Hanna en haar familie onderduiken, maar na enige tijd worden de rollen omgedraaid en komen de Joodse kinderen en hun families in groot gevaar. Het verhaal wordt vanuit het heden in één grote terugblik verteld. Katrin Knauth (kino-zeit.de) geeft 4 (van 5) sterren. Zij vindt de acteurs uitstekend, zowel de kinderen als de volwassenen en noemt het een universele, tragische geschiedenis over vriendschap, vertrouwen en de kracht van muziek. De film was genomineerd voor Beste internationale kinderfilm door de kinderjury MovieSquad Cinekid 2012. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Duits

Titel Wunderkinder
Secundaire auteur Marcus O. Rosenmüller ; Kai Wiesinger
Type materiaal DVD
Uitgave [Houten] : BFD, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid
Annotatie Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Duitsland, 2012
PPN 355336030
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Oekraïne ; Wereldoorlog II ; Jodenvervolging ; Wonderkinderen ; Muziek ; Vriendschap
Taal Duits