Meneertje Rood & meneertje Blauw
Boek

Meneertje Rood & meneertje Blauw (cop. 2013)/ Marie-Isabelle Callier [tekst], Emma de Woot [ill. ; vert. uit het Frans: Ineke Ris]

Tweelingbroertjes Timmie en Tommie lijken erg veel op elkaar, maar alleen van buiten. Mama heeft genoeg van hun geruzie en maakt van Tommie meneertje Rood en van Timmie meneertje Blauw. Vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Tweelingbroertjes Timmie en Tommie lijken wel heel erg veel op elkaar. Zelfs voor de juf zijn ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Op een dag heeft mama er meer dan genoeg van dat ze steeds tegelijk hetzelfde willen en besluit ze alle rode spullen aan Tommie te geven en de blauwe spullen aan Timmie. Zo worden ze respectievelijk meneertje Rood en meneertje Blauw. Dan blijkt dat de twee helemaal niet zo veel op elkaar lijken, althans van binnen. De tekst is beperkt tot niet meer dan twee zinnen per spread. Het thema 'verschillend zijn' - niet alleen bij tweelingen - kan zowel in schoolse setting als in huiselijke kring als gespreksonderwerp dienen. De tekeningen in zachte kleuren zijn eenvoudig en overzichtelijk, maar aansprekend en dynamisch genoeg om jonge kijkertjes te boeien. Vooral de illustratie van de slaapkamer met rechts een opgeruimd kamerdeel en links overal rondslingerende voorwerpen is leuk gevonden. Vierkant prentenboek dat aardig is voor oudere peuters en kleuters om verschillen in karakter tussen mensen - hier kinderen - te bespreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059271807

Titel Meneertje Rood & meneertje Blauw
Uniforme titel Meneertje Rood en meneertje Blauw
Auteur Marie-Isabelle Callier ; Emma De Woot
Secundaire auteur Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 23×23 cm
Annotatie Vert. van: Monsieur Rouge et monsieur Bleu. - Namur : Mijade, cop. 2012
ISBN 9789059271807
PPN 355050528
Thematrefwoord Tweelingen ; Identiteit ; Gezin
Taal Nederlands