Kijk uit, lieveheersbeestje!
Boek

Kijk uit, lieveheersbeestje! (cop. 2013)/ Jack Tickle, [vert. uit het Engels: Kirsten Verhagen ; red.: Vitataal tekst & redactie]

Het lieveheersbeestje probeert te vliegen, maar dat is nog best lastig. Daardoor botst ze tegen allerlei dieren aan. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en een uitklappagina. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Het lieveheersbeestje leert vliegen, maar dat valt nog niet mee. Ze oefent de hele dag maar botst voortdurend op andere dieren. Zo ploft ze op de kop van olifant, botst ze tegen de staart van tijger en landt ze op de neus van krokodil. Toch geeft het lieveheersbeestje niet op. Grappig prentenboek in oblong formaat waarbij de kinderen actief kunnen meedoen doordat van tevoren al een stukje te zien is van de dieren die het lieveheersbeestje gaat tegenkomen. De vrolijke felgekleurde illustraties beslaan steeds een dubbele pagina en vullen de tekst aan. Daarop wordt ook elke keer met een rode lijn de - vaak nogal grillige - vliegroute aangegeven. Als extraatje achterin een uitklappagina, waarop het lieveheersbeestje er eindelijk in slaagt te vliegen zonder ergens tegenop te botsen. Een nieuw verhaal over het 'luie lieveheersbeestje', waarover prentenboeken in diverse uitvoeringen verschenen. De eenvoudige tekst laat zich zonder toevoegingen prima voorlezen aan peuters en kleuters. Op het omslag een vliegpoging van het lieveheersbeestje. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048307234

Titel Kijk uit, lieveheersbeestje!
Auteur Jack Tickle
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [27] p - ill - 24×28 cm
Annotatie Vert. van: Look out, ladybird! - London : Little Tiger, 2013
ISBN 9789048307234
PPN 352634405
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands