Grote veldslagen
Boek

Grote veldslagen (cop. 2008)/ tekst Philippe Lamarque, tek. Jean-Noël Rochut, MIA, Alessandro Baldanzi ; krt. Jean-Baptiste Neny ; concept Émilie Beaumont ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans voor Textcase: Ernst Carree]

Overzicht van elf grote veldslagen uit de geschiedenis, van de slag bij Kadesh in 1274 v.Chr. tot de inname van Berlijn in 1945. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

In dit boek staan elf grote veldslagen: van de slag bij Kadesh in 1274 v. Chr. tot de inname van Berlijn in 1945. Elke veldslag staat op twee pagina's met een vaste indeling: een intro, de veldslag, de uitrusting van de soldaten van beide kampen en hun wapens. Hierbij zijn diverse ongekaderde, getekende kleurenillustraties opgenomen. Een verklarende woordenlijst ontbreekt, wat jammer is want de tekst bevat nogal wat moeilijke woorden (bv. expansiedrift, charges, operationeel). De beschrijvingen van de soldaten en de wapens zijn gedetailleerd en interessant, ook door de informatieve illustraties. De beschrijvingen van de veldslagen zelf zijn summier en veronderstellen veel voorkennis van zowel geschiedenis als topografie. Slechts bij drie veldslagen is een overzichtskaartje opgenomen. Daardoor is het lastig om een goed beeld te krijgen van de troepenbewegingen op het strijdtoneel. Deze uitgave maakt deel uit van de uitgebreide serie 'Lees en ontdek'*. Vanwege de summiere historische informatie is het boek vooral interessant als aanvulling op andere geschiedenisboeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422717

Titel Grote veldslagen
Auteur Philippe Lamarque
Secundaire auteur Jean-Noël Rochut ; Jean-Baptiste Neny ; Ernst Carree ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les grandes batailles. - Paris : Fleurus, cop. 2005. - (La grande imagerie)
ISBN 9782504422717
PPN 354943596
Rubriekscode 399.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Veldslagen; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Veldslagen

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend