Ben ik in beeld?
Boek

Ben ik in beeld? (h)erkenning voor beelddenkende kinderen en hun ouders/leerkrachten (cop. 2013)/ Marion van de Coolwijk en Wendy Lammers van Toorenburg, met ill. van Juliette de Wit

Wat is beelddenken, waar heb je dan moeite mee en wat zijn de voordelen ervan? Stapsgewijze uitleg met invulopdrachten en tips. Met stripachtige kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 7 jaar, zelfstandig van ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Dit vierkante boek is bedoeld als (h)erkenningsmiddel voor beelddenkende kinderen. Er is nog veel onduidelijk over beelddenken en er wordt nog volop onderzoek naar gedaan. Toch is het voor veel kinderen en hun omgeving belangrijk om inzicht in het fenomeen te krijgen. In deze uitgave wordt middels korte, heldere en goed te begrijpen teksten uitgelegd wat beelddenken inhoudt en wat het voor gevolgen kan hebben, wat er soms erg lastig aan is, maar juist ook wat de talenten en positieve zijden van beelddenkers zijn. Kinderen worden regelmatig uitgenodigd stellingen al dan niet aan te vinken. Royale bladspiegel met teksten in een vrij groot lettertype op een redelijk sobere, soms pastelkleurige ondergrond. Eenvoudige stripachtige kleurenillustraties ondersteunen de tekst perfect. In dit boek worden geregeld beelddenkers en taaldenkers met elkaar vergeleken. De algemene teksten zijn in zwart lettertype gedrukt, teksten over beelddenkers zijn rood en teksten over taaldenkers zijn blauw gekleurd. Onder aan de bladzijde staan in gekleurde tekstvakken tips om de beelddenker te helpen. Dit boek met kleurrijk omslag kweekt begrip en respect voor beelddenkers en hun bijbehorende talenten. Met hulp vanaf ca. 7 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401407946

Titel Ben ik in beeld? : (h)erkenning voor beelddenkende kinderen en hun ouders/leerkrachten
Auteur Wendy Lammers van Toorenburg ; Marion van de Coolwijk
Secundaire auteur Juliette de Wit
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013
Overige gegevens 112 p - ill - 21×21 cm
ISBN 9789401407946
PPN 355032678
Rubriekscode 464
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beelddenken
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Beelddenken