Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen (cop. 2008)/ concept Émilie Beaumont, tek. MIA, Betti Ferrero ; vert. [uit het Frans] Michaël De Bruyne ; [red.: Textcase]

Welke soorten dinosaurussen waren er? Met informatie over hun ontdekking. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Beknopte introductie van dinosaurussen voor wat betreft de verschillende soorten: grote en kleine, dinosaurussen met klauwen, gepantserde, koepelschedelige en carnivore dinosaurussen enz. In een introductie wordt verteld hoe men heeft ontdekt dat deze dieren bestonden. In elf hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt, in korte tekstblokken verspreid over de bladzijden, uitleg gegeven. Centraal staan de collageachtige gedetailleerde kleurenillustraties van dinosaurussen tegen de achtergrond van een bos, woestijn e.d. De dieren doen levensecht aan. Elk hoofdstuk begint met een introductie in een vrij grote letter. Andere tekstblokken sluiten vaak aan bij onderdelen uit de afbeeldingen. De tekst is niet altijd eenvoudig, met soms lange zinnen en moeilijke woorden. Achterin staat de inhoudsopgave, maar een register en verklarende woordenlijst ontbreken. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Een verzorgde uitgave op stevig glanzend papier. Geschikt voor thuis en school, om te bekijken, in te lezen of te gebruiken bij een spreekbeurt of werkstuk. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422687

Titel Dinosaurussen
Secundaire auteur Betti Ferrero ; Michaël De Bruyne ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les dinosaures. - Paris : Editions Fleurus, cop. 2002. - (L'imagerie animale)
ISBN 9782504422687
PPN 355493713
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend