De zee en haar bewoners
Boek

De zee en haar bewoners (cop. 2008)/ concept Émilie Beaumont, tek. Bernard Alunni, Marie-Christine Lemayeur ; vert. [uit het Frans] Michaël De Bruyne ; [red.: Textcase]

Welke dieren komen er voor in de zee? Met informatie over o.a. de octopus, walvissen, schaaldieren en vissen. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beknopte introductie van dieren die voorkomen in de zee: grote en kleine walvisachtigen, octopus, trekvissen, schaaldieren enz. In elf hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt, in korte tekstblokken verspreid over de bladzijden, uitleg gegeven. Centraal staan de collageachtige gedetailleerde kleurenillustraties van dieren en planten in de zee. De dieren doen vrij natuurlijk aan. Elk hoofdstuk begint met een introductie in een vrij grote vette letter. Andere tekstblokken sluiten vaak aan bij onderdelen uit de afbeeldingen. De tekst is niet altijd eenvoudig, met soms lange zinnen en moeilijke woorden. Achterin staat de inhoudsopgave, maar een register en verklarende woordenlijst ontbreken. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Een verzorgde uitgave op stevig glanzend papier. Geschikt voor thuis en school, om te bekijken, in te lezen of te gebruiken bij een spreekbeurt of werkstuk. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422670

Titel De zee en haar bewoners
Secundaire auteur Bernard Alunni ; Marie-Christine Lemayeur ; Michaël De Bruyne ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les animaux de la mer. - Paris : Editions Fleurus, cop. 2002. - (L'imagerie animale)
ISBN 9782504422670
PPN 355494043
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeefauna

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend