Haaien
Boek

Haaien (cop. 2008)/ tekst Cathy Franco, ill. Jacques Dayan ; concept Émilie Beaumont ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans: Ernst Carree]

Hoe leven haaien en zijn ze altijd gevaarlijk? Met informatie over o.a. de ademhaling, voortplanting en bedreigingen. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Beknopte introductie van haaien wat betreft hun leefwijze, manier van jagen, uiterlijk, voeding en eigenschappen en hun jongen. Verder komen onder meer ter sprake enige bloedverwanten, hun angstaanjagende reputatie, grappige haaien, de relatie tot de mens en de bedreigingen. In tien hoofdstukken wordt, in korte tekstblokken verspreid over de bladzijden, vrij toegankelijke uitleg gegeven. Centraal staan de collageachtige gedetailleerde kleurenillustraties van haaien in de zee. De haaien doen vaak levensecht aan. Elk hoofdstuk begint met een introductie in een vrij grote letter. Andere tekstblokken sluiten meestal aan bij onderdelen uit de afbeeldingen. Achterin staat de inhoudsopgave, maar een register en verklarende woordenlijst ontbreken. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Een verzorgde uitgave op stevig glanzend papier. Geschikt voor thuis en school, om te bekijken, in te lezen of te gebruiken bij een spreekbeurt of werkstuk. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422779

Titel Haaien
Auteur Cathy Franco
Secundaire auteur Jacques Dayan ; Ernst Carree ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les requins. - Paris : Editions Fleurus, cop. 2006. - (L'imagerie animale)
ISBN 9782504422779
PPN 355493411
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend